Ce au particular compozițiile corporate

Un segment de clienți ai atelierului nostru îl reprezintă firmele, un segment drag nouă, pentru care realizăm aranjamente corporate: aranjamente pentru diferite evenimente (conferințe, prezentări, etc.) sau buchete oferite în cadrul unor evenimente office. Pentru aceștia avem ocazia să ne punem creativitatea la încercarea pentru a realiza compoziții total diferite față de cele destinate pentru zile onomastice, nunți și ale evenimente private.
Floriștii și clienții, în astfel de situații trebuie să ia în calcul câțiva factori ce determină forma aranjamentului cât și culorile și speciile de flori folosite.
La compozițiile corporate accentul se pune pe linie și culoare, fiind necesar să știm destinația compoziției (aranjament pentru masă sau recepție, pentru pupitrul speakerilor, buchet de oferit unei doamne sau unui domn) dar și alte detalii legate de culoarea pentru logo, elemente de identitate a firmei. În funcție de aceste informații putem determina forma compoziției.
În general la aranjamentele corporate se folosesc liniile verticale sau orizontale, culori neutre sau în nuanțe pastel, fără accente puternice.
Pentru un pupitru cu cca 30-40 cm lățime și 150 cm înălțime se recomandă un aranjament vertical, cu joc de linii, nicidecum un coș cu flori așa cum pentru o masă de prezidiu dreptunghiulară vom opta pentru un aranjament cu linii orizontale și înălțimea maximă de 30 cm.
Pentru un bărbat tânăr vom realiza un buchet cu linii verticale, piramidal, iar pentru un bărbat la jumătatea vârstei a doua folosim linii orizontale. Sunt detalii pe care mulți dintre clienții noștri nu le știu dar noi trebuie să le știm deoarece fac parte din educația noastră ca floriști iar informația trebuie să plece de la noi către client.

Pare complicat? Sperăm totuși că am reușit să explicăm pe scurt de ce se ține cont atunci se realizează compoziții corporate. Dacă totuși sunt părți neacoperite vă invităm să ne lăsați un comentariu la acest articol și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Pe curând!

 

Lasă un comentariu